rdw-erkend

 

VOORKOM BELANGENVERSTRENGELING EN EXTRA KOSTEN BIJ UW APK KEURING

Iedereen kent de verhalen wel waarbij garages soms ten onrechte reparaties in rekening brengen voor een APK keuring. Misschien heeft u zelf een vergelijkbare ervaring gehad. Hoe dan ook de belangenverstrengeling kan een ongemakkelijk gevoel geven en onnodig extra kosten met zich meebrengen. Uit een steekproef van de ANWB blijkt zelfs dat 25 procent van de autobezitters door de garage wordt misleid bij een APK.  Lees hier het hele artikel met voorbeelden van ervaringen.

DE OPLOSSING IS SIMPEL: KIES VOOR EEN ONAFHANKELIJKE APK  AUTOKEURING

Gelukkig is er een eenvoudige oplossing. Laat uw auto onafhankelijk en RDW-erkend APK keuren. Er worden dan geen reparaties uitgevoerd en onderdelen verkocht. Er is dus geen ander belang dan het toepassen van de wettelijke APK eisen op uw auto. Een onafhankelijke keuring neemt slechts 30 minuten en wordt gedaan terwijl u wacht. Soms is een afspraak niet eens nodig en de herkeuring is binnen 8 dagen gratis bij afkeuring. Ook kunt u terecht met een camper, caravan of aanhangwagen.

VOORDELEN VAN EEN ONAFHANKELIJKE APK KEURING

  • Geen belangenverstrengeling
  • Voorkom extra kosten
  • Klaar terwijl u wacht
  • Gratis herkeuring binnen 8 dagen bij afkeuring
  • Zonder afspraak langskomen
  • Kleine reparaties zoals een lampje vervangen zijn mogelijk

KAN EEN ONAFHANKELIJKE APK KEURING GOEDKOPER?

Nee

WAAROM KUNNEN APK KEURINGEN GOEDKOPER WORDEN AANGEBODEN?

Er zijn veel bedrijven die de APK onder de kostprijs aanbieden.

HOE KAN DIT?

Men gaat er vanuit dat uit de meeste keuringen werk komt waar men dan de winst uithaalt.

Of dringt reparaties op die niets met de APK te maken hebben, of zelfs geen afkeur voor de APK zijn.

Ook is men vaak onduidelijk met de prijsopgave.

De APK kost € XX,- maar later blijkt dat er nog van alles bij komt, zoals de viergasmeting / roetmeting, afmeldkosten, BTW.

VERPLICHT MEEWERKEN AAN  DE  STEEKPROEF

Het kan gebeuren dat uw auto geselecteerd is voor een steekproef. Uw auto moet dan na de keuring nog beschikbaar blijven voor de RDW. De RDW-controleur is binnen 90 minuten na de afmelding aanwezig. Uw auto moet dus (maximaal) anderhalf uur, plus de tijd die nodig is voor de steekproefherkeuring zelf, beschikbaar blijven. U bent verplicht om aan de steekproef mee te werken. Wanneer u uw auto meeneemt voordat de RDW is geweest, krijgt u geen keuringsrapport.

De eventuele goedkeuring van uw auto wordt dan ingetrokken en de nieuwe APK keuring mag alleen verricht worden door de RDW. U kunt dus niet meer terecht bij het bedrijf dat de keuring heeft verricht, maar u zult een afspraak moeten maken bij één van de keuringsstations van de RDW. Dit kunt u doen via de klantenservice van de RDW.